We kennen het allemaal wel, na een aantal jaar goed werk geleverd te hebben gaat ineens je hele laptop of pc achteruit. De batterij gaat heel snel leeg, het letters in het toetsenbord kunnen niet meer worden gebruikt etc. In dit blog geef ik je een aantal tips om jouw oude laptop weer zo fit als een hoentje te maken!

Batterij nieuw leven inblazen

Ik vermeldde het al in de alinea hierboven, maar een eerste stap voor het optimaliseren van jouw oude beestje kan beginnen bij de batterij. Bij veel laptops is het zo dat de batterij een bepaalde levensduur heeft meegekregen vanuit de fabrikant. Dit is vaak zo’n 3 tot 4 jaar. Als  je merkt dat de batterij van jouw laptop al sneller achteruit gaat kan je proberen de batterij te resetten.

Zelf gebruik ik een Macbook en weet daarom hoe ik de batterij moet resetten. Ik kan jou adviseren om even op te zoeken op het internet hoe jij de batterij van jouw eigen laptop kunt resetten. Mocht dit nou niet lukken en heb jij ook een Macbook, kan je altijd de MacBook batterij vervangen. Bij PC hulp Nederland doen ze het voor een niet al te dure prijs, maar leveren ze wel goede kwaliteit, zodat jouw Macbook weer lang mee kan!

Geheugen opschonen

Dit lijkt misschien wat voor de hand liggend en is misschien ook wel een van de eerste dingen die jij doet om jouw laptop weer sneller te laten werken, maar toch leert mijn ervaring me dat veel mensen dit vergeten. Daarom heb ik deze tip er ook tussen gezet: schoon regelmatig het geheugen van jouw laptop op!

Als er te veel data op jouw laptop staat raakt de geheugencapaciteit misschien overbelast. Dit kan ervoor zorgen dat jouw oude laptop een stuk langzamer wordt dan dat je van hem gewend bent.

Je kunt voor het opschonen van het geheugen van jouw laptop verschillende tools downloaden, maar vaak wordt er ook een tool meegeleverd wanneer je de laptop aanschaft. Ook kan het zo zijn dat er een applicatie al vooraf is geïnstalleerd op jouw apparaat. Het enige wat je dan hoeft te doen is de applicatie activeren en hem een keer laten runnen. Deze selecteert dan alle data die je een tijd lang niet geopend hebt en dan kan je zelf de keuze maken of je de data ook echt daadwerkelijk verwijdert, of er toch nog waarde aan hecht.

Vergeet behalve deze twee tips een allerlaatste ding nooit: gebruik een kwalitatief antivirus systeem op jouw apparaat! Hackers kunnen allerlei malware laten installeren waardoor jouw laptop niet alleen trager wordt, maar jij ook afgeluisterd kunt worden of bij jouw persoonlijke data kunnen!

Hopelijk heb je iets aan deze tips, voor mij hebben ze altijd heel goed gewerkt! Veel succes en laat me weten hoe het voor jou werkt in de comments!

Laat een reactie achter