Mocht jij in een drukke stad wonen en snel ergens moeten zijn of bijvoorbeeld de kinderen van school moeten halen, dan zijn er meerdere opties om dat te doen. De meeste mensen denken dan snel aan de auto. Toch is de auto niet altijd de beste keuze. Een beter alternatief is door de fiets te pakken. Een fiets is overigens in een drukke stad vrijwel altijd de beste optie. 

 

Een elektrische fiets, hoe werkt zo een fiets

Als je vaak grote afstanden moet afleggen, dan kun je er ook voor kiezen om een elektrische fiets aan te schaffen. Hoe goed de elektrische fiets is, hangt onder andere af van de sterkte van de accu. Het kan zijn dat je een elektrische fiets hebt die erg veel ondersteuning biedt tijdens het trappen. In dat geval gaat de accu sneller leeg dan wanneer er iets minder wordt ondersteund. Het is dan ook belangrijk om te weten hoe lang de accu precies mee gaat in elke situatie. In dat geval kan je er namelijk rekening mee houden wanneer je een stuk wilt gaan fietsen. Op het moment dat de accu leeg gaat tijdens het fietsen, dan wordt het trappen een stuk zwaarder. Zorg er daarom voor dat je voordat je een stuk gaat fietsen uitstippelt waar je naartoe gaat. Op die manier voorkom je dat het laatste gedeelte van de fietstocht uiteindelijk onverwachts zwaar is. 

Mocht je de elektrische fiets voornamelijk gebruiken om heen en weer naar het werk te fietsen, dan kun je de fiets het beste opladen op het werk. Op die manier weet je zeker dat je ook met voldoende ondersteuning weer thuis komt. 

 

Een bakfiets, alleen dan in elektrische variant

Een bakfiets is erg handig, al helemaal als je kinderen hebt. Als je de kinderen naar school moet brengen of ophalen, dan kan je ervoor kiezen om een bakfiets aan te schaffen. Echter, een bakfiets zonder trapondersteuning kan zware fietstochten opleveren. Je kunt er daarom het beste voor kiezen om een elektrische variant aan te schaffen. Een elektrische bakfiets is om meerdere redenen ideaal. Zo kun je de kinderen snel met een bakfiets naar school brengen, maar kun je daarnaast ook boodschappen doen met een bakfiets. Als je voor de elektrische variant gaat, is het wel belangrijk dat je de accu goed opbergt wanneer je hem niet gebruikt. Zo voorkom je dat die schade oploopt of gestolen wordt.

Laat een reactie achter