Zit je nog op school, verzorg je trainingen of geef je colleges? Dan zul je vaak te maken krijgen met het geven van presentaties. Er zijn enorm veel verschillende tools en programma’s waarvan je gebruik kunt maken. De meest bekende tools voor het geven van een presentatie zijn Powerpoint van Microsoft en Presentations van Google. Daarmee kun je vrij eenvoudig een presentatie in elkaar zetten. Vaak zijn er op de locatie van de presentatie de benodigde apparatuur en spullen zoals een beamer, een doorklikker of zelfs een microfoon. Toch zal er ook wel een keer een situatie komen waarbij sommige apparatuur jammer genoeg ontbreekt. Daarom is het belangrijk dat je jezelf goed voorbereid op alles wat je nodig denkt te hebben. Hieronder zal ik een aantal dingen opsommen die onmisbaar zijn bij het geven van een presentatie.

Wat heb je nodig bij een presentatie?

Het belangrijkste wat je nodig hebt is je laptop of een usb-stick met daarop je presentatie. Je wilt uiteindelijk niet in een situatie terecht komen dat je je gehele presentatie waar je hard aan hebt gewerkt om een of andere reden niet kunt tonen. Daarnaast is het belangrijk dat je je presentatie kunt tonen op een projectiescherm met behulp van een beamer. Gelukkig is er vaak op locatie al een beamer. Mocht deze ontbreken, dan kun je altijd nog een beamer huren. Verder komt een presentatie klikker nog goed van pas, zodat je op afstand de dia’s kunt doorklikken.

Ook op afstand kun je een presentatie geven

Nu over het algemeen vrijwel iedereen thuis zit, kun jij alsnog je presentaties blijven geven. Er zijn een aantal platformen waarop dat mogelijk is. Je publiek kan op een platform vrij eenvoudig een account aanmaken en vervolgens je presentatie bijwonen. Ook is het daarbij mogelijk om met elkaar te communiceren en om op vragen in te gaan.

Theaterproducties

Ondanks de huidige maatregelen blijft het lastig om een evenement te organiseren. Desondanks kun je met veel doorzettingsvermogen en een hoop creativiteit veel voor elkaar krijgen. Ben je toch benieuwd geraakt naar de verschillende mogelijkheden wat betreft het organiseren van een theater show? Ook voor een theater show kun je bij Luxonos terecht. Zij helpen je graag bij de perfecte uitlichting van jullie decor en toneelsterren. Bekijk meer op luxonos.nl

Laat een reactie achter