Een paar maanden geleden heb ik een nieuwe auto gekocht. Het is een oldtimer en die moeten natuurlijk wel goed gestald worden… Alleen beschikte ik daar helaas niet over op het moment dat ik mijn aankoop deed. In dit blog vertel ik je meer over hoe ik mijn garage heb omgetoverd tot een waar old-timer paradijs!

De perfecte stalling voor een old-timer

Mijn oude garage was gemaakt van hout en had dan ook een houten vloer. Het was er vochtig, oud en stoffig. Dit is precies alles wat een old-timer niet nodig heeft. Die moeten juist droog, in een constante temperatuur worden opgeslagen. Dit was dan ook mijn uitgangspunt toen ik een aannemer in de arm nam om mij te ondersteunen met het verbouwen van mijn garage.

Waar te beginnen

Allereerst ben ik begonnen met het leegmaken van mijn garage. Wat een troep kwam daar uit zeg! Ik moest er helemaal een rolcontainer voor huren. Hoe dan ook, nadat de garage leeg was gemaakt konden we beginnen met het slopen.

Vervolgens moest de vloer eruit. Dat was gelukkig niet een al te grote klus, maar er moest wel een groot gat uitgegraven worden onder het dak van mijn garage. Ik had op aanraden van de aannemer besloten om een betonnen vloer te laten storten, en daarvoor moest eerst een goede fundering komen.

Zodra de fundering stond, konden we gaan beginnen met het storten. Dit was gaaf! Het was echt serieus leuk om hier bij te helpen en eens te zien hoe beton storten in zijn werk gaat. Naderhand heb ik zelf het oppervlak waterpas gemaakt. Je weet misschien wel dat een net gestorte vloer een tijd lang moet drogen. Het project heeft wel 4 dagen stil gelegen voordat we verder konden!

Finishing touch

Gelukkig waren die vier dagen zo voorbij. En er was natuurlijk genoeg te doen in de tussentijd, zoals epoxy hars vinden in de kleur van mijn toekomstige vloer. Ik wilde per se een bepaalde kleur hebben die ze nergens aanboden in de bouwmarkten. Toen ben ik het internet af gaan zoeken naar goede alternatieven en kwam zo bij Mr. Boat uit. Daar vond ik de perfecte kleur voor mijn epoxy vloer! Wat ik ook erg fijn vond is dat de epoxy hier op waterbasis wordt gemaakt, dat is namelijk een stuk beter voor het milieu.

Nadat ik mijn vloer in de coating had gezet ging ik nadenken over de inrichting. Ik moest natuurlijk ook nog kunnen sleutelen en klussen in mijn garage terwijl die oude auto er stond. De inrichting is perfect geworden en ik ben meer dan tevreden over het mooie eindresultaat van mijn nieuwe garage vloer. Nu kan ik met een gerust hart mijn mooie autootje weg zetten!

Laat een reactie achter