Voordat je je volgende tv koopt, moet je weten wat alle cijfers en acroniemen die het bepleisteren betekenen. We lichten het hieronder voor je uit. Vroeger was het kopen van een tv eenvoudig. Er waren minder specificaties en normen waarmee je rekening moest houden wanneer je op zoek was naar een superieure televisie. Nu is de koopervaring voor tv veranderd en kopers verwachten hogere kwaliteitseigenschappen van een tv: 4K HDR, OLED versus QLED, specifieke schermformaten voor verschillende doeleinden, smart tv-mogelijkheden enzovoort. Wat ook populair is naast het aanschaffen van televisies zijn TV liften, om de televisie een nog mooiere plek in de woonkamer of slaapkamer te geven.

Het is misschien enige tijd geleden dat je overwoog om jouw televisie te upgraden – maar met doorlopende thuisbestellingen, kun je overwegen om de markt te onderzoeken voor kwaliteits-tv's om jouw favoriete programma's, films en streamingdiensten bij te volgen. Voordat je op 'kopen' klikt, volgen hier enkele modewoorden en technologieën die het vermelden waard zijn. Heb vertrouwen in jouw aankoop en lees verder om zo de beste televisie te kiezen in 2020.

Wat HDR en Ultra HD bij televisies betekenen

De meeste nieuwere modellen bieden de buzzworthy-functie die al een hoog dynamisch bereik (HDR) heeft. Maar wat beketent HDR nu precies? HDR betekent dat de tv is ontworpen om een ​​helderder of levendiger beeld te bieden. HDR is een verzamelnaam voor verschillende manieren om deze kwaliteit te leveren. Als levendigheid bijzonder belangrijk voor je is, upgrade dan naar een 4K-tv met "ultra high definition" (UHD) of een versie van HDR. Zo krijg je een nog betere kleurenpresentatie. Als je 'Dolby Vision' of Samsung's 'HDR 10+' ziet als geadverteerd, wordt dat beschouwd als een duurdere vorm van HDR die belooft opvallende scènes te bieden.

Het kiezen van de juiste paneeltype (OLED, LCD, LED en QLED)

Als het gaat om tv's in het hogere spectrum, hebben veel sport OLED- of QLED-panelen, acroniemen die je over hun naam ziet gespoten. Volgens Popular Mechanics zijn het ook 'de meest voorkomende' termen die je tegen kunt komen tijdens het zoeken naar de juiste televisie. Bij deze een kort overzicht van wat alles betekent:
• Liquid crystal display (LCD): het dominante type schermweergave, dat de korte levensduur van zijn plasmaconcurrent heeft overwonnen.
• Light-emitting diodes (LED): ingebouwd in de tv, deze fungeren in feite als achtergrondverlichting voor het scherm en bieden veel meer contrast dan een achtergrondverlichting ooit zou kunnen.

Vervolgens zijn er in de loop der tijd twee extra oplossingen ontstaan:
• Organische LED (OLED): deze oplossing wordt over het algemeen gebruikt door Sony en LG en laat de pixels van de tv hun eigen licht uitstralen, wat resulteert in een contrastrijker beeld met een levendiger beeld.
• Quantum LED (QLED): deze oplossing van Samsung en Vizio (en Hisense en TCL) noemde het een filter dat werd gebouwd tussen de leds in de tv's en hun lcd-schermen. Dat filter, soms ingelegd met lichtzones die aan en uit gaan, verhoogt het contrast en de levendigheid van het beeld. Als je voor een breder dan gemiddelde kijkhoek gaat, is de duurdere OLED-stijl beter, maar verwacht meer te betalen. Beide stijlen zullen resulteren in een fantastisch uitziende film of streaming-show (zolang het maar een echt goede film of show is).

Laat een reactie achter