De nieuwste trend met haarstijlen gebeurd met stoom. Stijltangen gefabriceerd met een waterreservoir kunnen stomen tijdens het stijlen waardoor er een nieuwe manier van stijlen is ontstaan. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het stijlen van haren met stoom.

Wat doet een stoom stijltang 

Stijltangen met stoom zijn de laatste jaren in opkomst en worden steeds populairder. Steeds vaker worden ze toegepast door professionele kappers maar ook bij de consument thuis. Met deze haarstylingstool wordt het stijlen van je haar een stuk makkelijker door de extra stoom die vrijkomt tijdens het stijlen. De stoom stijltang wordt net als een gewone stijltang ontzettend heet. Dit is ook nodig om het water te kunnen verdampen waardoor er stoom vrij komt. De stoom zorgt ervoor dat de haarschubben open gaan staan waardoor er stoom in de haarvezel kan trekken. Hierdoor wordt de kern van je haar verzorgd. 

Stoom stijltangen zoals de Steampod of de Babyliss Ipro kunnen daarom niet alleen krullen of stijl haar behandelen maar ook beschadigd haar door de verzorgende werking van het stoom. Hierdoor zijn stoom stijltangen geschikt voor ieder haartype. Bij de meeste tangen is de temperatuur in te stellen. Dik en stevig haar heeft een hogere werkingstemperatuur nodig om het haar te kunnen stijlen. Te hoge temperaturen kunnen schadelijk zijn voor dun haar. Daarom is het een verstandige keuze om een stoom stijltang te kopen waarbij de temperatuur in te stellen is. Om het haar te beschermen zijn er haarproducten ontwikkeld die voor het stijlen kunnen gebruikt worden maar ook haarproducten die na het stijlen het haar verzorgen. Om zo lang mogelijk effect te hebben en het haar gezond te houden is het een aanrader om deze haarproducten te gebruiken. 

Verschil stoom stijltang en een stijltang

Het grootste verschil is natuurlijk dat een stoom stijltang voorzien is van een waterreservoir waardoor de tang kan stomen. Door de stoom functie is deze stijltang een slag groter dan een reguliere stijltang. Je stijltang neemt dan meer ruimte in beslag in je tas of in je kast. De grote van de stijltang en het extra waterreservoir zorgen ervoor dat de stoom stijltang iets zwaarder is wat door sommige consumenten vervelend wordt ervaren. Daarnaast is de stoom stijltang het beste te gebruiken in combinatie met één van de verzorgende haarproducten. 

Voordelen van deze stoom stijltang is dat deze tang voor zowel het stijlen en krullen van haar gebruikt kan worden. Door de stoom functionaliteit heeft de stijltang een verzorgende werking die dagelijks gebruikt kan worden. Ten slotte is de stoom stijltang toepasbaar bij elk haartype. Je hoeft dus niet een speciale stijltang voor dik haar aan te schaffen.

Laat een reactie achter