Ken je dat: je ziet iets in een winkel of bij en vriend/vriendin, en denkt meteen: dit wil ik ook! Dit soort impulsieve aankopen komen veel voor, en zijn niet altijd even rendabel. De kans is enorm groot dat je namelijk nooit meer omkijkt naar je aankoop en er spijt van krijgt. We kennen het allemaal, en ik heb er ook zeker een paar begaan. Maar ook heb ik in mijn leven 2 excentrieke aankopen gedaan, waar ik geen dag spijt van gehad heb. Ben je benieuwd om welke aankopen het gaat? Lees snel verder!

De efficiënte aankoop: een MacBook

Voor mijn studie Creative Business moest ik vaak werken met programma’s zoals InDesign en Photoshop, dit deed ik eerst nog via een Dell laptop die ik al ongeveer 10 jaar in mijn bezit had. In het begin ging dit prima, maar toen mijn laptop tijdens een practium InDesign zodanig vastliep dat ik een 1 als cijfer kreeg, besloot ik dat het tijd was voor een upgrade. Na lang onderzoek en een paar ribben uit mijn lijf ben ik gegaan voor een MacBook Pro, en ik heb hier elke dag plezier van gehad. De prijs van een MacBook is schrikwekkend, maar het geld is het meer dan waard.

De droom aankoop: een paard

Toen ik nog jong was droomde ik elke dag al van een paard. Ik was er helemaal gek van, en greep elke kans aan om naar de manege te gaan. Dit bleef zo toen ik eenmaal op mezelf woonde en toen wist ik: dit is mijn droom en dit ga ik volmaken. Na jarenlang gespaard te hebben heb ik eindelijk een paard gekocht en dit is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. De stalkosten, kosten voor onderhoud, voeding zoals slobber en biks paard moet je er natuurlijk bijrekenen. Maar dit neemt niet weg dat ik een droom heb laten uitkomen waar ik elke dag plezier van heb. Het kost tijd, en veel geld maar ook dat weegt niet op tegen het geluk wat ik ervaar van deze aankoop.

Onthoud daarom ook altijd: geld is maar geld. Ik zeg niet dat je met geld geluk kunt kopen, maar je ervaart wel meer plezier van tastbare aankopen, dan een volle bankrekening. Daarbij moet je natuurlijk wel rekening houden dat je goed moet nadenken en geen impulsieve aankopen moet doen. Schrijf goed op voor jezelf waarom je een bepaalde aankoop wilt, en hoe je hiervoor gaat sparen. Als het moment daar is en je koopt iets waarvoor je hard gewerkt hebt, kan je geluk niet meer op!

Laat een reactie achter