Het is je gelukt! Je bent een eigen bedrijf begonnen, of je bent er al even mee bezig en hebt alles op de rit. De verkopen gaan goed en je hebt frisse moed om er tegenaan te gaan. Maar online verkopen blijven achter omdat jouw website niet genoeg verkeer binnen krijgt. Hoe verander je dat en welke factoren zijn hierbij belangrijk? Lees erover in dit blog!

Online marketing 101

Stel je eens voor: je bent een ondernemer die maar al te graag zijn of haar product goed weet te verkopen in de stenen winkels. Je besluit om een website te openen omdat steeds meer klanten hiernaar vragen. Hoe maak je het dan bekend naar de wereld en misschien wel belangrijker: hoe zorg je dat mensen ook online bij jou kopen?

Dat doe je door middel van online marketing. Onder online marketing vallen een boel verschillende aspecten en die zullen wij in dit blog met jou behandelen. Laten we beginnen bij het begin.

Het online promoten van jouw bedrijf kent een aantal fases. Om te bepalen in welke fase jouw bedrijf zich bevindt, moet je jezelf een paar vragen stellen. Eén hiervan heeft te maken met jouw naamsbekendheid. Weten potentiële klanten al van jouw bestaan af, of moeten ze nog geïnformeerd worden? Als het antwoord op de laatste vraag ja is, dan is het verstandig om te beginnen met social media marketing. Hierdoor verhoog je de engagement met jouw doelgroep – mits je het goede kanaal kiest natuurlijk.

Als jouw naamsbekendheid op orde is, kan je gaan nadenken over de volgende stap en doelstelling. Wil je snel en veel verkopen, maar niet direct werken aan een langere termijn strategie? Ga dan voor adverteren via sociale media of de zoekmachine. Hierdoor raakt de doelgroep gewend aan jouw naam, maar werk je niet direct aan de verdere online zichtbaarheid van jouw bedrijf.

Wil je wel bewust kiezen voor een strategie die op de langere termijn waardevoller is? Ga dan voor het optimaliseren van jouw website op het gebied van SEO. SEO staat voor Search Engine Optimisation en zorgt er eigenlijk voor dat na optimalisatie, jouw website op verschillende zoekwoorden wordt gevonden en ook bovenaan de resultatenpagina in de zoekmachine terechtkomt.

Voor al deze werkzaamheden kan je zelf een werknemer in de hand nemen, maar je kan er ook voor kiezen om dit door medewerkers van een online marketing bureau te laten doen. Zij stellen dan samen met jou een strategie op vanuit waar je verder naar de doelstellingen kan werken die jij voor jouw bedrijf hebt gesteld.

Laat een reactie achter