Ben je iemand die het snel koud krijgt? Vooral in de winter? Dat is heel erg vervelend. Echter is daar lichamelijk niet veel aan te doen. Ze zeggen vaak dat mensen die wat steviger gebouwd zijn het minder snel koud krijgen, maar dat is een fabel. Het verschilt namelijk per lichaam en natuurlijk wat je met dat lichaam doet. Dit kun je niet van het ene moment op het andere moment veranderen. Echter kun je er wel voor zorgen dat je het minder koud krijgt. Hier zijn een paar tips.

Pantoffels of dikke sokken

Wanneer je het koud hebt zijn er een paar lichaamsdelen vaak de oorzaak hiervan. Een hiervan zijn je voeten. Vaak is het zo dat als je voeten koud zijn de rest van je lichaam ook koud is. Om dit te voorkomen in de winterdagen kun je het beste pantoffels of dikke sokken dragen in huis. Pantoffels zijn er namelijk op gemaakt om je voeten warmer te maken. Wanneer dus je pantoffels je voeten warm maken, wordt de rest van je lichaam ook warmer. Er zijn heel veel soorten pantoffels; hierdoor kun je het helemaal op jezelf aanpassen wat je wilt. Wanneer je iemand bent die het echt heel snel koud heeft kun je het beste pantoffels met wol erin aanschaffen. Deze zijn namelijk het warmste en daardoor zul jij ervoor zorgen dat je zo optimaal mogeljik kunt genieten.

Handschoenen en sjaals in de aanslag

Wanneer je naar buiten gaat is het belangrijk dat je je ook warm aankleedt. Hierdoor zal het verschil tussen binnen en buiten kleiner. Zo zal je het ook minder koud hebben als je buiten loopt. Hierdoor kun je het beste plekken die een jas niet warm maken, zelf warm maken. Je benen zijn geen probleem doordat een broek meestal genoeg warmte geeft. Handen en je nek zijn meestal de plekken die het koudst worden. Wanneer je handen koud worden, worden ze meestal heel snel rood. Door handschoenen aan te doen, kun je dit voorkomen. Wanneer je je handschoenen bent vergeten, kun je het beste als je buiten bent geweest je handen onder een lauwe kraan houden. Hierdoor zullen ze warmer worden. Zet nooit de kraan op warm! Zo kan je namelijk je handen verbranden.

Voor je keel kun je het beste als je ergen binnenkomt iets warms drinken. Hierdoor zal je keel ook lekker warm worden. En wie wil dat nou niet? Een warme kop chocolademelk of thee als je ergens binnenkomt?

Laat een reactie achter