Tegenwoordig is het helemaal in om je huis in een thema in te richten. Geen losse spulletjes meer. Nee, alles moet strak volgens één en dezelfde stijl. Persoonlijk vind ik het wel leuk om over de jaren heen van alles te verzamelen voor in huis maar ik snap deze nieuwe trend ook wel heel goed. Alles past bij elkaar en dat geeft rust. Daarnaast ziet een huis met spullen in hetzelfde thema er al snel opgeruimd uit ómdat alles bij elkaar past. Maar als je geen rommelhuis wil en ook geen één-stijlhuis, wat moet je dan? Nou combineren natuurlijk. Kies voor iedere kamer een thema en verzamel daar spulletjes voor.

Duizend en één nachten

Een goed thema voor de slaapkamer is een oosters tintje. Je hoeft niet meteen alles te veranderen maar je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een behang op te hangen met een print die jou aan het oosten doet denken. Zorg voor prachtige oosterse lampen op de nachtkastjes en kies wat kunst en decoratie uit die volgens jou aan het thema voldoet.

Een vijf sterren maal

Voor de keuken is Frankrijk een goed thema. Goed, dat klinkt wat breed maar bedenk je eens een echte Franse eettafel en keuken in. Haal prachtige servies in huis, zet verse ingrediënten op het aanrechtblad voor decoratie en gebruik, steek de kaarsen aan met het diner en kook in koperkleurige pannen. Binnen no-time zit jij helemaal in Franse sferen en zet je zonder je hand ervoor om te draaien een heerlijk crème brûlée op tafel. Smullen maar.

Douchen in de jungle

Voor veel mensen is het junglethema het helemaal op dit moment. Nu hoef je geen aap in huis te halen maar voor de badkamer kan je wel allerlei tropische planten aanschaffen. Door de hitte en vochtigheid die soms in de badkamer hangt, doen deze planten het erg goed. Haal groene handdoeken in huis en een badkamergeurtje met een hint van eucalyptus. Jij hoeft niet meer naar verre oorden op vakantie, je hebt het in huis. Je kan ook kiezen voor een tuinkamer, dit geeft een leuk effect voor in je huis. 

Vintage ontspannen

Zelf heb ik in mijn huis voor een vintage thema gekozen. Of nou ja gekozen, het pakte zo uit omdat ik dit gewoon een gave stijl vindt. Met een ronde tafel en donkere pastelkleuren en goudtinten geef ik een moderne twist aan de vintage stijl in mijn huis. Zo af en toe een druk printje dat ook bij oma goed zou staan en dan weer een heel modern meubel. Het is immers mijn huis en ik mag doen wat ik wil. En dat geldt ook voor jou!

Laat een reactie achter