We lopen veel op een dag. Langzaamaan worden deze stappen ook weer buiten het huis gezet. Daarvoor zijn schoenen nodig, maar lopen op schoenen die niet zo lekker zitten is niet fijn om te doen. Er zijn comfortabele schoenen nodig. In deze blog staat precies waar op te letten valt bij het aanschaffen van een nieuw paar, comfortabele schoenen.

Goede schoenen

Allereerst nog een stukje over het nut van goed zittende schoenen. Het is namelijk niet alleen dat het lekkerder lopen is op schoenen die comfortabel zitten. Goede schoenen helpen ook om verschillende lichaamsklachten te voorkomen. Denk hierbij aan voetklachten, heup- en rugklachten. Voetklachten komen omdat het gehele lichaam op de voeten weegt, wat bij iedereen zal opbouwen aan het eind van de dag. Spanning in de voeten en benen zal hierdoor niet correct zijn en ontspannen zijn, wat heup- en rugklachten geeft. Als laatst helpen goed zittende schoenen om een nettere houding te krijgen.

De maat

Bij het kopen van schoenen is het natuurlijk belangrijk om op de maat te letten. Hierbij gaat het niet alleen om de lengtemaat, maar ook om de breedtemaat. De breedtemaat is simpelweg hoe breed de voet is. Een voet zwelt op door de dag heen. Dit is een natuurlijk proces, omdat de voet warmer wordt. Het is dan ook handig om schoenen iets later op de dag te passen of om op de ruimte in de schoen te letten. Wanneer er schoenen worden gepast die precies goed zitten, zullen deze meer oncomfortabel worden als de dag vordert.

Het materiaal

Daarnaast is er nog het materiaal waar de schoen gemaakt van is. Omdat voeten warmer worden door de dag heen, is ademend materiaal fijn om te hebben. Dit helpt met de geurtjes, maar ook om blaren of wrijving tegen te gaan. Het materiaal hoort goed af te rollen. Hiervoor is flexibel materiaal nodig. In de winkel kan de schoen gebogen worden om te kijken hoe flexibel het materiaal is.

Nubikk

Als we het hebben over comfortabele schoenen, dan hebben we het over Nubikk schoenen. Dit merk staat bekend om hoe comfortabel en relaxed de schoenen lopen. Hierbij wordt de stijl niet achter gelaten, waardoor het met vrijwel alles gedragen kan worden en het zal er nog steeds goed uitzien. Nubikk schoenen zijn te vinden in Nubikk dames, heren en kinderen. In andere woorden, de hele familie kan er goed uitzien in comfortabel zittende schoenen. Nubikk schoenen worden, naast de eerder genoemde voordelen, duurzaam gemaakt. Wie wil dit nou niet?

Laat een reactie achter