Van vele producten heb je de keuze uit allerlei verschillende soorten. Heb je een telefoon nodig, dan heb je de keus uit een enorm aanbod. Daarom bestaan voor verscheidene producten vergelijkingswebsites. Door te kunnen selecteren op wat je belangrijk vindt, word je geholpen bij het maken van je keuze. Die enorme keuzemogelijkheid bestaat ook voor magazijnwagens. Ze bestaan in allerlei vormen en maten. Ze hebben één overeenkomst: je zet ze in voor het intern transport in een magazijn, werkplaats of van bestelwagen naar je klant. Je kan er allerlei soorten goederen mee verplaatsen en elk type magazijnwagen heeft zo zijn voordelen. Om de keuze daarin te vergemakkelijken, staan in deze blog de mogelijkheden op een rij.

Steekwagen

De meest bekende soort magazijnwagen is de steekwagen, ook wel steekkar genoemd. Ze zijn verkrijgbaar in diverse constructies, afmetingen en laadvermogens. Gebruik je de steekwagen voor het afleveren van goederen bij een klant, dan is het handig voor de inklapbare variant te gaan. Je kan hem dan eenvoudig opbergen en weer tevoorschijn halen wanneer je hem nodig hebt. Wordt de steekkar vaak gebruikt, dan is het raadzaam te kiezen voor een steekwagen met ergonomische handgrepen. Het merk Matador levert hier uitstekende soorten van. Verder zijn er steekwagens die specifiek voor het zware werk in de bouw geschikt zijn, steekkarren die makkelijk een trap op en af te manoeuvreren zijn en steekwagens speciaal voor het vervoer van zware kratten.

Plateauwagen

Deze wagen wordt ook wel platformwagen genoemd. Hij dankt zijn naam aan de grote laadvloer. Deze eigenschap maakt hem ideaal voor het vervoeren van grote en zware objecten. En dus niet direct voor het verplaatsen van verscheidene losse en kleine artikelen.

Etagewagen

Zijn naam zegt het al: dit is een magazijnwagen die bestaat uit verschillende legborden. Zo kunnen er verschillende soorten ladingen gescheiden van elkaar en toch tegelijkertijd vervoerd worden. Dit is handig als er tijdens een rit een deel van de lading afgeleverd wordt en een nieuw deel bijkomt.

Tafelwagen

De tafelwagen is een mix van de plateau- en etagewagen. Hij heeft namelijk twee tot drie laadvlakken met daartussen veel ruimte. Een tafelwagen met vier laadvlakken bestaat ook, maar is echt een uitzondering op de regel. Het is een ideale kar voor transport van goederen in de horeca en in het ziekenhuis. De laadvlakken kunnen iets opstaande randen hebben, wat ze goed bruikbaar maakt om bijvoorbeeld bereid voedsel of gestapeld servies mee te vervoeren.

Palletwagen

Dit type wagen heeft een vork om palletladingen te vervoeren. Er zit een hendel aan waarmee de wagen makkelijk te besturen is. Zo kan u er de pallets mee heffen en laten zakken.

Schaarheftafel

Deze magazijnwagen is in te zetten voor verticaal vervoer. Door de op verschillende hoogtes af te stellen tafel, kan je goederen in de hoogte vervoeren.

Dolly

Dit transporthulpmiddel is overal handig in te zetten, omdat het zo handzaam is. Ze worden ook wel rolplateaus genoemd. In zijn eenvoudigste en meest voorkomende vorm is het een plateau met wielen. Moet er snel even wat bakken verplaatst worden, dan haal je deze kanjer tevoorschijn.

Laat een reactie achter